Sunday, 22 January 2012

FIBOX | PENGGANTI SHOUTMIX :)

Reactions: 
assalamualaikum..
Picci yakin dan pasti ramai yang terTEKAN dan terGELISAH apabila shoutmix bukan lagi FREE macam dulu-dulu. So, tergantunglah shoutmix tu dekat blog tanpa ada apa-apa function pun. Tapi jangan risau KERANA hari ini Picci akan memperkenalkan.. ermmm ayat yang lebih menarik lagi MENGAJAR bloggers semua cara untuk memasang FIBOX iaitu salah satu SHOUTBOX yang lahir di alam maya ini menggantikan SHOUTMIX.


Tetapi, FIBOX masih lagi dalam fasa penguabahsuaian oleh pihak-pihak yang terbabit. Tanpa berlengah-lengah Picci terus mendaftar di FIBOX bagi membolehkan Picci berinteraksi dengan RAKAN-RAKAN Picci. Contoh FIBOX boleh tengok dekat sidebar blog Picci oke!

Sekarang Picci nak ajar cara-cara nak pasang/ daftar dengan FIBOX niey.

1) Mula-mula buka www.fibox.ws dan klik pada SIGN UP


2) Kemudian, masukkan email anda, password dan jangan lupa tick pada term of service. Then continue


3) Notification menyatakan bahawa activation email telah dihantar kepada email yang anda daftarkan.



4) Buka email dan klik pada LINK yang telah diberi


5) Pengesahan akuan telah diaktifkan


6) Login akaun anda dan masukkan nama untuk shoutbox anda


7) Tetapkan setting untuk shoutbox anda


8) Copy dan paste kod yang telah diberikan di blog anda :)


9) Save dan lihat hasilnya =)


Sekarang kawan-kawan sudah ada pengganti shoutmix. So, jangan risau. Anda dah boleh chat dengan followers blog dengan riangnya. SELAMAT MENCUBA YE!

ikhlas:
piccioneb-blu.blogspot.com













2 comments:

  1. blog sy memang takde shout box... tak tahulah nak pasang ke tak...

    ReplyDelete
  2. pendapat sy kan miss..macam oke je letak shoutbox..nt senang na blogwalking n berinteraksi dgn kawan-kawan :)

    ReplyDelete

dear, terima kasih kerana sudi berkongsi idea, pendapat dan kritikan. jangan lupa follow ye:)

piccioneblu dah besar >.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers